De ce vrem sa fim frumoase?

Epilare-inghinala
Cum sa obtin un epilat inghinal perfect?
April 17, 2015

De ce vrem sa fim frumoase?

spa-cosmetica

Ochiul uman tanjeste dupa frumos. Nu se stie de ce ne incanta simetria, culorile complementare sau obrajii rosii insa suntem intr-adevar atrasi de armonie. Totusi, aceasta armonie a venit in multe forme diferite. Sa luam femeia ca reper al frumusetii de-a lungul timpuli. Modul prin care femeii i-a fost imortalizata frumusetea a fost prin pictura. Daca veti vizita muzeul de arta, puteti observa cat de schimbatoare a fost moda si putem doar sa ne imaginam dificultatile prin care aceste doamne si domnisoare au trecut pentru a oferi un chip de zana admiratorilor.

Egiptenii, in antichitate, erau avansati in mai toate domeniile din vremea aceea, desigur, fara sa se lase mai prejos cand venea vorba de metode de infrumusetare si anti imbatranire. Unele dintre acestea implicau scaldarea in lapte si unsul cu miere pentru revigorarea pielii. Desigur acestea sunt unele dintre cele mai cunoscute, mai existau diverse alte combinatii de uleiuri pentru revigorarea parului, cum ar fi cel de masline, de rozmarin si de migdale. Cat despre metodele lor de machiaj, pielii i se da o culoare mai deschisa prin ungerea acesteia cu un tus ocru galbui auriu, buzele se dadeau cu carmin, iar ochii innegriti pe margini, iconici erau facuti cu kohl sau malachit verde.

As putea sa va mai dau exemple din Grecia Antica, unde femeile instarite sateau mare parte a timpului in casa pentru a nu se bronza, pielea alba fiind considerate un simbol al frumusetii, femeile folosind creta ca machiaj pentru a-si albi tenul. Parul carliontat si impletit era de asemenea la mare cautare. In Roma Antica femeile patriciene se epilau si isi conturu ochii cu antimoniu. Cele mai ineresante insa sunt standardele frumusetii din perioada renascentista, timp in care erau cautate femeile implinite, cu forme bine definite si rotunjite. Pielea alba, buzele si obrajii rosii erau si acum foarte cautate.

In zilele noastre insa avem o mare libertate de exprimare cand vine vorba de frumusete. De la an la an in moda sunt introduse vechile stiluri modernizate. Putem alege sa aratam ca vechile grecoaice, ca femeile frumoase din perioada renascentista sau ca egiptencele insa cel mai important lucru este sa ne ingrijim de corpul nostru. Poate ca stilurile vin si pleaca insa frumusetea ne-o cream singure, avand in vedere toate chinurile prin care femeile au trecut de-a lungul timpulu pentru a-si mentine chipul luminous, pielea matasoasa si zambetul fermecator.

Acum avem ocazia sa obtinem aceleasi rezultate insa cu mult mai putin efort, cu tehnologii mai avansate si facute expre sa ne usureze munca. Frumusetea nu este numai pentru ochii privitorului ci si pentru noi insine, pentru a ne putea simti bine in corpurile noastre. De aceea frumusetea este importanta, frumusetea reprezinta armonie, respect de sine si libertate de exprimare.

Comments

comments

2 Comments

  1. Alina Moldovan says:

    Frumoase cuvinte care trebuie citite si sharuite si celorlati!

  2. Laur says:

    Pe pagina dvs am aflat numai postari bine informate. Te felicit pentru stilul in care redactati parerea in randurile de mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>